Boekbindbeurs StNiklaas

Zondag 13 april is het weer zover;de 18e editie van de Boekbindbeurs in StNiklaas, België. 

De Boekbindbeurs
Een uniek ontmoetingspunt voor handboekbinders, restauratoren, boek-, papier- en schriftkunstenaars  en voor iedereen die creatief is, die geïnteresseerd is in ambachtelijkheid, en/of die op zoek is naar bijzondere materialen, informatie en vooral inspiratie.

ca. 60 standhouders uit Nederland, België, Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland, tonen een groot en zeer gevarieerd scala aan zeer bijzondere papier- en leersoorten, perkament, gereedschappen, accessoires en talloze andere materialen. Er zijn bijzondere werkstukken uit kunstboekbinderij of kalligrafiewerkplaats te zien. Boekbindopleidingen presenteren zich o.a. met demonstraties en werkstukken van studenten,  verenigingen op het gebied van boekbinden en kalligrafie geven demonstraties en informatie. Het gonst er letterlijk van enthousiasme, veelzijdig vakmanschap enm wetenswaardigheden.  
Speciale attracties: Demonstraties kalligraferen, papierscheppen, afwetten, vergulden, enveloppen maken. Kleine workshops papierscheppen, kalligrafie en kleine boekjes maken(de hele dag door – gratis)

Workshop Boekbinden Voor Kinderen:
Kinderen leren een eigen boekje maken
Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.  Aanvang 13.00 uur – einde ca. 16.00 uurDe kinderen hebben er veel plezier in en de ouders kunnen intussen rustig rondkijken op de beurs.Aanmelden voor de kinderworkshop: telefonisch: +31(0)75-631 20 23 per e-mail: ine-ibh@planet.nl,  of ruim voor aanvang ter plaatse. Deelname aan de kinderworkshop kost € 10,- p.p. NB Als er plaatsen over zijn mogen ook volwassenen meedoen !

Karli Frigge, voor één keer terug op de Boekbindbeurs !
Deze maakster van prachtige marmerpapieren en tevens – in 1997 – grondlegster van de Boekbindbeurzen in Belgie en Duitsland, komt naar Sint Niklaas!  Dé gelegenheid om toch nog enkele van haar bijzondere marmers (waaronder ook gemarmerd linnen) te zien en/of aan te schaffen.

Info:
Zondag 13 april 2014 – 11.00 – 17.00 uur
‘t BAU-HUIS | Slachthuisstraat 60 – 9100 Sint Niklaas | nabij Station en ‘Siniscoop’, met volop parkeergelegenheid
deelnemerslijst (vanaf begin april) en meer info: www.boekbindbeurs.nl