Zaansche molendag 30 september 2017

3Papiermolen “De Schoolmeester” bestaat 325 jaar en is nog dagelijks in bedrijf.  Er wordt papier geschept uit een met turf verwarmde schepkuip. Ook zal de 140 jaar oude papiermachine  in werking zijn. Tevens kunt u in de molen een gratis workshop “kleine boekjes maken” volgen.De gratis workshops in “De Schoolmeester” worden georganiseerd door Annemiek van der Moezel en Sandra Benschop. Er is keuze tussen een aantal verschillende kleine boekjes, welke uiteraard gemaakt worden met een omslag van het door de molenaar gemaakte Zaansch Bord. U mag gewoon aan schuiven: Plaats vrij? Kom er bij! Vanaf 12 jaar.
Het materiaal voor de boekjes welke tijdens de workshops gemaakt worden, is gratis en U kunt ter plekke beschrijvingen en materiaal kopen om thuis meer boekjes te gaan maken.

Overige informatie: Pelmolen “Het Prinsenhof” zal niet draaien maar dit geeft wel de mogelijkheid om eens boven in de kap van de molen te kijken naar het kruiwerk en de vang. Vanaf de stelling van deze molen heeft u een prachtig uitzicht over het ” Westzijderveld” en op molen “De Jonge Dirk” welke op een eilandje is gelegen. Op 30 september zullen een drietal koolvletjes ( bootjes) een verbinding verzorgen tussen de 3 molens.