‘Open’ donateursdag 2014

Zet 24 mei maar alvast in uw agenda!

Ieder jaar weer zeggen we dat de donateursdag ook toegankelijk is voor niet-donateurs. Dus open donateursdag!

We hebben weer een vol programma.

Markt
Het eerste deel,van 11.00 tot 14.00 is ‘Marktdag’. Na sluiting van de markt zijn er tot 15.45 uur lezingen in de theaterzaal.
De markt bestaat uit drie onderdelen. Op de Uitmarkt kunt u kennis kunt maken met het cursus- en workshop aanbod voor het nieuwe seizoen.
Nieuw is de Marktplaats voor boekbinders. Lever uw overtollig materiaal, gereedschap of apparaat bij de SHB-kraam in en wij proberen het ter plekke voor u te verkopen.U bepaalt zelf de prijs en aan het eind van de dag krijgt u uw geld of uw artikel retour. Maak het ons makkelijk en mail vooraf uw naam, wat u te koop heeft, vraagprijs en eventueel uw 06-nummer zodat een koper tijdens de dag contact op kan nemen. Lukt dit niet dan kunt u ook de informatie op de dag zelf aanleveren. Is uw pers of snijmachine te groot of zwaar? Neem een foto mee en wie weet is er een koper die hem bij u op wil halen.
Op zoek naar inspiratie? Daarvoor is de Decoratiemarkt met diverse demonstraties waarbij u zelf ook wat kunt proberen. Zie een meester aan het werk met een pragnant. Liever klein beginnen? Probeer een foliepen. Niet zo handig? De computer kan uitkomst bieden. Zelfpapier decoreren?Maak kennis met diverse bijzondere technieken. En dat is nog maar een kleine greep uit alle mogelijkheden voor zowel de beginnende als de ervaren binder.

Lezingen
We besluiten de dag met een tweetal lezingen. Om 14.00 uur vertelt Hansje van Halem hoe papier een startpunt kan zijn voor het ontwerpen, en over de schutbladencollectie die zij met haar patroontekeningen opgebouwd heeft. De dag wordt afgesloten met een lezing van Nico Dielen van het Art & Design College met de intrigerende titel ‘Grafische vormgeving aan banden’.

Info:
datum en tijd: 24 mei | 11.00 – 15.45 uur lezingen starten 14.00 uur
lokatie: Grafisch Lyceum Utrecht | Vondellaan 176, Utrecht Parkeren is mogelijk op de eigen parkeerplaats (naast AH onder het gebouw door). Er is gratis koffie en thee maar verder geen catering. Wel is er een filiaal van AH naast het GLU.
Pieces for peace: Doet u mee aan de wedstrijd ‘Pieces for peace’? Dan kunt u uw boek ook bij de stand van de SHB inleveren. Wij zorgen er dan voor dat uw boek op tijd bij de organisatie is.