Perkament van ambacht tot kunst

Dick TimmermanPerkamentmaker Dick Timmermans schreef een boek over zijn ambacht.

Dick Timmermans vervaardigt al vele jaren perkant van hoge kwaliteit. Veel handboekbinders hebben in het verleden tijdens demonstraties bij hem thuis of op locatie al kennis kunnen maken met de manier waarop hij huiden verwerkt.
Zijn ervaringen heeft hij nu ook op papier gezet in het boek ‘Perkament, van ambacht tot kunst’. Naast een korte geschiedenis over het ontstaan en gebruik van perkament beschrijft hij het hele proces van perkament maken en zijn ‘ontdekkingsreis’ om dit proces onder de knie te krijgen. Het is een boeiend boek geworden met vele illustraties in kleur.

Info en bestellen:
Linnen gebonden of losse katernen, 66 pagina’s, oplage 400 exemplaren waarvan 200 in losse katernen. Kosten 25,= gebonden of 18,= losse katernen, ex.verzendkosten. Te koop bij de SHB tijdens de donateurdag of bestellen bij Dick Timmerman | Europa-ring 222, 7641 DG Wierden | dtimmerman10@hetnet.nl