BoekKunstBeurs Leiden

posterbkb 31 oktober – 1 november 2015 BoekKunstBeurs, Pieterskerk Leiden

15 en 16 november 2014 BoekKunstBeurs, Pieterskerk Leiden | 2015 is de beurs op 31 oktober en 1 november

Laatste update!

10410704_885225201488887_1560209266573305316_n

Kinderworkshop en nog veel meer!
In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de kinderworkshop wel door! In een iets andere vorm en onder leiding van Thekla Ahrens. Zaterdag 11.00 en 14.00 uur, zondag 11.30 en 14.00 uur. kosten 5,= Ook Nathalie Cassee van Kashmir Heritage bood spontaan aan iets leuks te organiseren voor kinderen. Bij haar stand (kooromgang) kunnen kinderen het houten blocks rubbings maken op een zakdoek. Maakt nieuwsgierig.
En dan zijn er nog de workshops bij Origami aan Zee (81), op zondag papier scheppen bij Akira Matsumoto (66), het hele weekend Middeleeuwse boekjes binden bij De Papieren Eenhoorn (117), Bindtechnieken bij Thomas Schmitz (99) en bij Titi Zaadnoordijk (68) het intrigerend klinkende ‘gedichtenfluisteren’. En natuurlijk zijn er door de hele kerk demonstraties zoals papier scheppen, naaien van papier, verluchtigen en kalligraferen en nog veel meer.
Om 12.00 uur verwachten we Maarten Biesheuvel op de beurs (za en zo) en om 10.30 de boekpresentatie van Corps 8.
En alsof het allemaal nog niet genoeg is kan het hele weekend onder deskundige leiding op het koor de beursuitgave gebonden worden.

De BoekKunstBeurs, een jaarlijks boeken- en letterfeest voor boekbinders, margedrukkers, bibliofielen en kalligrafen.
Op de BoekKunstBeurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen van papier. Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving. Handboekbinders zullen allerlei voorbeelden van hun activiteiten tonen.
Wie zelf al actief is, of zin heeft om het te worden, kan terecht bij de vele stands waar boekbindmaterialen, kalligrafiebenodigdheden en boeken over de verschillende technieken verkrijgbaar zijn. Ook zijn er papierhandelaren en leveranciers van boekbindersleer en perkament uit binnen- en buitenland.

demonstraties en workshops
Er zijn diverse demonstraties en workshops druktechnieken, kalligrafie, papier scheppen en boekbinden, Zie voor het complete programma de agenda verderop in deze nieuwsbrief.
‘s Middags is er vanaf 13.00 uur een speciale workshop boekbinden voor kinderen onder leiding van Ine van den Broek en Fem Brugman. Kinderen vanaf 6 jaar leren zelf een boekje maken. Kosten 12,50 Aanmelden: ine-inb@planet.nl of (zolang er plaats is) ter plekke.

beursuitgave – Maarten Biesheuvel
Ook in 2014 is er weer een speciale beusuitgave. Iedere bezoeker ontvangt een special voor de beurs in beperkte oplage gedrukte uitgave. Op de beurs kan dit drukwerk onder professionele leiding tot een boek gebonden worden. U vindt de beursuitgave inclusief werkbeschrijving in de info-tas die u bij de ingang krijgt. Vergeet niet om bij de stand van Drukwerk in de Marge een omslag uit te zoeken! Binden kan bij de speciale workshop beursuitgave op het koor of thuis met behulp van de bijgeleverde werkbeschrijving.

nieuw!
Ieder jaar weer mogen we een paar nieuwe standhouders begroeten (we groeien uit ons jasje!) Ga vooral kijken bij Kashmir Heritage. Zij hebben autentieke blokstempels voor het zelf decoreren van uw eigen unieke papier of boekbinderlinnen. Ook nieuw is Kayima Paper met prachtig Japans papier voor zowel restauratie/reparatie als voor meer decoratieve doelen. Ga kijken en laat je inspireren. Er zijn ook oude bekenden met nieuwe producten. Zo heeft Atelier C handbeschilderde zijde voor de bekleding van boekbanden en toont 14 x 14 haar ‘nieuwe ei’: 14 x 14 bis. Tot aan 15 november plaatsten we regelmatig berichten over de standhouders op de speciale Facebookpagina ‘BoekKunstBeurs”

Stichting Handboekbinden en Drukwerk in de Marge
Vanzelfsprekend staan zowel Stichting Drukwerk in de Marge als Stichting Handboekbinden er met een eigen kraam. Beide stichtingen bieden informatie over de respectievelijke activiteiten en wisselen graag met u van gedachten over hun werk. Natuurlijk kunt u zich ook meteen aanmelden als donateur. Naast de kraam van de SHB zijn de boekbanden van de BookBindChallenge 2014 te zien.

praktisch
Bij de ingang ontvangt u een plattegrond en agenda met het complete overzicht van alle activiteiten.
Volg ons ook via www.facebook.com/Boekkunstbeurs (geen Facebook account nodig!)
Abonnees op de nieuwsbrief krijgen voor de beurs de plattegrond en deelnemerslijst ook in hun mailbox. Nog geen nieuwsbrief? Vul uw email in op de homepagina (nieuws), linksonder.DSC_0387

datum en tijd: 15 november 10.00 – 17.00 uur | 16 november 11.00 – 17.00 uur

kosten: 6,= onder de 12 jaar gratis, studenten en houders CJP op vertoon pas 3,=
lokatie: Pieterskerk Leiden (www.pieterskerk.com), Parkeren kan bij de Haagweg met een gratis shuttlebus van en naar de kerk. Zie deze website voor route en parkeren