Lezing Koopmancollectie

10 November Koninklijke Bibliotheek. Nog enkele plaatsen vrij!

Op 10 november zal Paul van Capelleveen, conservator bij de Koninklijke Bibliotheek, een presentatie verzorgen over de bijzondere collectie Franse bibliofiele boeken verzameld door Anny Antoine en Louis Koopman, sedert 1940 in het bezit van de KB. Na de dood van Louis Koopman in 1968 heeft de KB de collectie inmiddels uitgebreid tot ruim 10.000 boeken. De boeken zijn vaak uniek naar vorm, inhoud, illustraties, bindwijze, lay-out en typografie. Naast uitleg over (de totstandkoming van) de collectie zullen ook boeken op tafel komen die kunnen worden bekeken en zal er aandacht zijn voor enkele banden die Nederlandse binders voor de collectie hebben ontworpen. Een deel van de collectie is te zien op de website www.kb.nl/koopman. De deelnemercapaciteit is beperkt tot maximaal 15 personen. Bij overinschrijving wordt bezien of de lezing op een latere datum kan worden herhaald.

Datum: 10 november 2014, 13.30 – 15.30 uur.

Plaats: Koninklijke bibliotheek Den Haag. Verzamelen 13.00 uur in de hal van de KB.

Kosten: 5,= voor donateurs en 8,= voor niet-donateurs.

Inschrijven: tot uiterlijk 1 november via e-mail naar info@stichting-handboekbinden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoon- en donateurnummer. Inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Donateurs hebben voorrang.