Donateursdag 2015

CD TineKlik op ‘lees verder’ voor de bestanden van het boekje dat Tine Noreille maakte tijdens de Donateursdag 2015

boekje geluk omslag

geluk boekje tekst

geluk boekje werkwijze

Klik op de bovenstaande bestanden om ze te openen en daarna naar wens op te slaan en/of printen.

gereedschap update
De Stichting Handboekbinden is op dit moment bezig met het verzamelen van alle gegevens (merk, type) van de diverse door Tine Noreille gebruikt gereedschap en zal dat in de loop van de komende week publiceren. De speciaal gemaakte driehoeken kunnen binnenkort tegen kostprijs + verzendkosten bij de SHB besteld worden. Meer hierover volgt ook later deze week.

25 April is het weer zo ver, de Stichting Handboekbinden donateursdag. We hebben  een vol programma. Thema is ‘Klein binden’.

workshops
Neem deel aan een van de korte workshops waar bijzonder gevouwen boekjes gemaakt kunnen worden. Geen tijd om aan alle workshops deel te nemen? U krijgt alle werkbeschrijvingen mee plus een manier om de beschrijvingen thuis in te binden zodat u er rustig mee aan de slag kunt.

markt
Ook dit jaar is er weer een markt waar cursusgevers zich kunnen presenteren. Natuurlijk maakt ook de Stichting Handboekbinden deel uit van de markt. Dit jaar is ook Lidy Schoonens boeken aanwezig. Speciale wensen? Bestel dan vooraf zodat u zeker weet dat u niet achter het net vist.

Iets te verkopen of op zoek naar iets speciaals? Dan is de SHB Marktplaats iets voor u. Breng uw overtollig gereedschap of materiaal mee en laat het achter op de Marktplaats stand. Wij verkopen het voor u voor het door u vastgestelde bedrag. Aan het eind van de dag uw geld, of uw voorwerp terug. Uw pers of snijmachine te groot? Neem een foto mee plus info waar af te halen. Alles mag zolang het met boekbinden te maken heeft en geen commerciële handel is.

Grensland-flyer(2).inddgrensland
Belgische en Nederlandse binders slaan de handen ineen met het project Grensland en gaan samen aan de slag. Mee doen? Meer hierover op deze pagina. Nog vragen? Dat kan tijdens de donateurdag bij de stand van Grensland.

Presentatie meten, vouwen, snijden
Hoogtepunt van de dag is de presentatie van de Belgische bindster Tine Noreille. Haar cursisten (o.a. het collectief 14×14) roemen al jaren haar speciale meet-, vouw- en snijtechnieken die het werk van zowel de beginnende als zeer ervaren binder naar een hoger plan kunnen tillen. Met deze snij-en vouwmethode sla je de fase van het potlood over, je meet en snijdt tegelijk, heel vlug, zo perfect als met menselijke hand mogelijk is, zonder potloodaanduidingen. Vlugger, juister, makkelijker.
Ze geeft een demonstratie met vele tips en uitleg van deze technieken E.e.a. gebeurt in de theaterzaal zodat iedereen alles goed kan zien. Dit mag u beslist niet missen!

DVD
We hebben ook een primeur! Tine heeft van haar techniek een film laten maken die nu op DVD verkrijgbaar is. Ruim een uur beelden van zeer hoge kwaliteit, een complete workshop thuis met duidelijke totaalopnames en close-ups voor details.
De dvd is te gebruiken zoals een boek, er is een hoofdmenu met 12 hoofdstukken die je kunt aanklikken naar wens. De DVD is te koop voor €25,= , speciale prijs tijdens de donateurdag €20,=
Meer over de DVD hier

Datum en tijd: 25 april 2014 | 11.00 – 15.30 uur | presentatie 14.00 uur
Toegang: gratis, ook voor niet-donateurs.
Locatie: Grafisch Lyceum Utrecht, Vondellaan 178, 3521 GH Utrecht
Openbaar vervoer vanaf station Utrecht: bus 74 (richting Vianen) of 77 (richting Nieuwegein), uitstappen Balijelaan, 3 minuten lopen (oversteken en naast AH onder het gebouw door.)
Parkeren is mogelijk op de eigen parkeerplaats (naast AH onder het gebouw door).
Er is gratis koffie en thee maar verder geen catering. Wel is er een filiaal van AH naast het GLU.