Grensland, boekbinden in België en Nederland

Grensland_Boek_omslag_vz_schoon(def3)Grensland is een samenwerkingsproject tussen Belgische en Nederlandse boekbinders. De resultaten!

Tijdens de donateursdag op 12 maart in Antwerpen  presenteren de deelnemers aan het project ‘Grensland’ hun boeken. Ruim 120 deelnemers die vaak niet alleen een bijzonder bandontwerp rond een thema gemaakt hebben maar de boeken ook van een bijzondere inhoud voorzien hebben. Laat u inspireren!

Op 12 maart is ook de catalogus beschikbaar. Hier alvast een voorproefje.Grensland_Boek_omslag_vz_schoon(def3) De zigzag van lijnen verwijst naar het logo, de vorm van de lijn verwijst naar de manier waarop topografische kaarten grenzen aangeven.

Grensland-flyer(2).inddDe Stichting Handboekbinden en Boekbindcollectief 14×14 slaan de handen in elkaar met een nieuw boekbindproject.

In clusters van minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers, met een evenredige vertegenwoordiging uit beide landen, maakt ieder een eigen boek. Aanmelden kan individueel of met een groepje. De organisatie brengt de binders uit Nederland en België met elkaar in contact.

Uitgangspunten
Ieder cluster gaat uit van een woord rond het thema ‘Grensland’. De woorden waaruit gekozen kan worden, zijn:
grenzeloos, muur, taal, lijn, landschap, verandering, smokkelen.
Voor het te maken boek zijn er drie formaten waaruit kan worden gekozen: 15×20 cm – 20×20 cm – 20×15 cm.

Een cluster komt minimaal tweemaal bij elkaar maar meer mag natuurlijk.
Een cluster kiest dus een woord en een formaat en alle leden van dat cluster gebruiken het gekozen woord en formaat als uitgangspunt voor het binden van zijn of haar boek. Materialen en technieken zijn verder geheel vrij net als de keuze voor een eventuele inhoud.
Via de Grenslandgroep op Facebook kunt u eventueel uw ervaringen met elkaar uitwisselen en/of foto’s plaatsen van uw vorderingen

Inschrijven kan tot 31 mei 2015.
Inleveren van de boeken is tussen 1 en 15 december 2015.
Van alle ingezonden boeken zal een catalogus worden gemaakt en alle boeken zullen op diverse locaties worden tentoongesteld.

Via deze link kunt u zich aanmelden om deel te nemen aan Grensland.
Spelregels Grensland