Prijswinnaar 2015

pieces%20for%20peace_%20A_LinssenPrijswinnaar voor de beste creatieve binding 2015, National Library of Scotland, Elizabeth Soutar Bookbinding Competition: “Pieces for Peace”, ontworpen door A. Linssen.
Uit het juryrapport: The judges were delighted by the freshness of the approach in your binding and were impressed by the creative use of materials. 

In 1993 is “the Elizabeth Soutar Bookbinding Competition” ingesteld door de Nationale bibliotheek van Schotland. Deze wedstrijd heeft als doel het aanmoedigen van zowel creatieve als ambachtelijke boekbindkennis, om zo de praktijk en ontwikkeling van creatief en ambachtelijk boekbinden aan te moedigen.
Het ontwerp gaat uit van een kruis dat licht gekanteld is. De vlakken die hierdoor ontstaan zijn bekleed met verschillende kleuren geitenleer en waterslang, op de raaklijnen liggen accenten in rood palingleer en groen metaaldraad. 
In de platten is een rechthoekige uitsparing gemaakt die gevuld is met een kleinere rechthoek. Door de openingen zijn de schutbladen van koperfolie nog zichtbaar.  De kapitaalbandjes zijn van rood leer. De titel loopt door van het achterplat naar het voorplat. 
De band is genaaid over opliggende touwen en heeft een valse rug. 
Het boek wordt bewaard in een doos met deksel. Gebonden in 2014 door A. Linssen.