donateursdag 2016 – Antwerpen!

Zuiderpershuis AntwerpenGezien het groeiende aantal leden/donateurs in België hebben we besloten om de jaarlijkse dag in 2016 in Antwerpen te houden.

De locatie is het Zuiderpershuis in Antwerpen,  zaterdag 12 maart 2016, 11.00 – 16.00 uur. Oudgedienden herkennen het Zuiderpershuis misschien nog als de locatie van de Belgische boekbindbeurs in de jaren ’90. Het Zuiderpershuis is goed te bereiken met het openbaar vervoer en per auto en parkeren kan gratis voor de deur.

Ook niet leden/donateurs zijn van harte welkom!

Grensland_Boek_omslag_vz_schoon(def3)

Grensland
We plannen weer een groot aantal aktiviteiten. Zo presenteren de deelnemers aan het project ‘Grensland’ hun boeken. Ruim 120 deelnemers die  niet alleen een bijzonder bandontwerp  gemaakt hebben maar de boeken vaak ook van een bijzondere inhoud  hebben voorzien.Op 12 maart is ook de catalogus beschikbaar. Hier alvast een voorproefje. De zigzag van lijnen verwijst naar het logo, de vorm van de lijn verwijst naar de manier waarop topografische kaarten grenzen aangeven. De catalogus is te koop voor €14,= op vertoon van de ledenpas en €18,= voor anderen. Laat u inspireren!

Marktplaats
Ook bieden we opnieuw iedereen de gelegenheid apparaten, gereedschap en materiaal te verkopen op de ‘Marktplaats’. (Voorzien van prijs aanleveren tussen 10.30 en 11.00 uur. Eventueel kan in plaats van het apparaat een foto gebruikt worden met daarbij wel de plaats van afhalen vermelden plus of eventueel verzenden mogelijk is. Apart meeleveren formulier met contact- en verkoop gegevens. Formulier inschrijf Marktplaats hier downloaden voor print of ter plekke halen en invullen)
Workshops
Er zijn diverse workshops en Probook laat zien hoe u zelf uw bestanden printklaar op kunt maken als voorbereiding op het printen en binden van katernen. Tine Noreille geeft een workshop concertina binding waarbij ze haar speciale ril-, vouw-, en snijtechniek gebruikt. Aanvang 11.15 – 13.30 – 14.45 uur. Verder staan er nog diverse korte workshops lijmloze bindingen op het programma; doorlopend, aanschuiven wanneer er plaats is. Alle workshops zijn gratis,
Uitmarkt
Net als andere jaren zullen diverse opleidingen en cursus/workshop gevers hun aanbod voor het komende jaar presenteren. Dit keer zijn er vooral veel Belgische docenten aanwezig! Er is deze dag geen commercieel verkoop, met uitzondering van Lidy Schoonens Boeken.Lidy brengt weer prachtige boeken over boekbinden en aanverwante mee.

Datum: 12 maart 2016 | 11..00 – 16.00 uur
Locatie: Zuiderpershuis | Waalsekaai 14, hoek Timmermanswerfstraat, B-2000 Antwerpen
Bereikbaarheid:
Het Zuiderpershuis bevindt zich op de Gedempte Zuiderdokken, op hoek van de Waalsekaai en de Timmerwerfstraat

Openbaar vervoer vanuit Nederland:NS intercity  vertrek:
Amsterdam Centraal 07.52/08.52 uur
Utrecht Centraal 08.17/09.17 uur
Rotterdam 09.08/10.08 uur
Den Haag HS 08.43/09.43 uur

Aankomst Antwerpen 10.15/11.15

Openbaar vervoer in Antwerpen
– vanuit station Antwerpen-Centraal neem je premetro 3 / 5 / 9 / 15 richting Groenplaats of bus 1 richting Hemiksem / 13 richting Polderstad tot de halte Montigny,
– vanuit station Antwerpen-Berchem stap je op bus 30 richting Zuid tot aan de halte Waterpoort,
– langs station Antwerpen-Zuid passeren zowel tram 4 als bussen 180-183 / 291 / 295 richting centrum en stap je uit aan halte Museum (KMSKA).

Per auto:
Neem op de ring (E19/E34/R10) afslag 5A Het Zuid
Parkeren: Op de Gedempte Zuiderdokken voor het Zuiderpershuis kunt u gratis parkeren Let op: dit geldt niet voor parkeren op straat langs het voetpad. Staat alles vol? Meer gratis parkeergelegenheid vindt u op de Scheldekaaien langs de Cockerillkaai en de Sint-Michielskaai.