Internationale wedstrijd miniatuur boekbinden

illustratie uitnodigingDe Stichting Handboekbinden organiseert in samenwerking met Museum Meermanno en Uitgeverij de Buitenkant een internationale wedstrijd. (English version here.)

De Stichting-Handboekbinden organiseert dit jaar een internationale wedstrijd miniatuurboekbinden. Geert Mak schrijft exclusief hiervoor de (Engelstalige) tekst en de bekende grafisch ontwerper Max Kisman maakt de bijbehorende illustraties. De drukvellen worden gedrukt bij de drukkerij de Buitenkant en daarna kunnen de boekbinders aan de slag om hun meesterproef te maken. De banden worden beoordeeld door een vak deskundige jury en door Museum Meermanno tentoongesteld. In 2017 komt een prachtige catalogus waarin alle deelnemers worden opgenomen.

Informatie
Deelname aan de wedstrijd is open voor boekbinders wereldwijd. Iedere deelnemer mag maximaal één boek per inschrijving indienen. De inschrijfperiode loopt 1 oktober 2016. De katernen (drukvellen) worden vanaf oktober 2016 naar de deelnemers gestuurd. Het wedstrijdboek moet uiterlijk 30 april 2017 in bezit zijn van de wedstrijdcommissie. Er worden drie prijzen toegekend van respectievelijk € 1000, € 750 en € 500.

Elke deelnemer ontvangt 3 sets katernen (drukvellen), waarvan één te gebruiken voor het wedstrijdboek.  De andere sets katernen/drukvellen zijn voor eigen gebruik, bijvoorbeeld voor het maken van (een) proefexempla(a)ren of voor een persoonlijk exemplaar.
De boeken van de prijswinnaars worden eigendom van Museum Meermanno. De prijswinnende boeken worden opgenomen in een naar aanleiding van deze wedstrijd nieuw te vormen collectie miniatuurbanden. Elke andere deelnemer wordt ook in de gelegenheid gesteld zijn inzending op te laten nemen in deze bijzondere collectie miniatuurbanden, waaraan in de toekomst nog een naam wordt toegekend. Als bewijs daarvan ontvangt diegene een certificaat. De deelnemers die hiervan geen gebruik willen maken, krijgen het boek geretourneerd na afloop van de tentoonstelling. Hiervoor wordt een extra bijdrage in de verzendkosten in rekening gebracht.
De kosten voor deelname bedragen € 75,00 per inschrijving + € 10,00 wanneer het wedstrijdboek na de tentoonstelling aan de deelnemer moet worden geretourneerd. Tot de kosten voor inschrijving zijn inclusief deelname aan de wedstrijd en een exemplaar van de wedstrijd catalogus. Iedere binder kan zich maximaal drie keer inschrijven.

Alle deelnemers zullen worden vermeld in de catalogus die naar aanleiding van de wedstrijd wordt uitgegeven. De ingezonden boeken worden in de herfst van 2017 tentoon gesteld in Museum Meermanno. De jury behoudt zich het recht voor boeken niet met afbeelding op te nemen in de catalogus en uit te sluiten van de tentoonstelling in het museum. e.e.a. ter beoordeling van de jury en in overleg met Museum Meermanno.

Inschrijven
Inschrijfformulier en het volledige wedstrijdreglement zijn te lezen op en te downloaden via Inschrijf+Wedstrijdreglement MBC Inschrijven kan door het ingevulde en ondertekende formulier te mailen naar miniatuur@stichting-handboekbinden.eu (let op de extensie eu.) of te sturen naar het secretariaat p/a Dr. L.J. Rogierstraat 88, 2552 LB Den Haag

Technische informatie:
Auteur Geert Mak