Zaansche Molendag

3

Zaterdag 24 september is de papiermolen “De Schoolmeester” te bezichtigen.U kunt een gratis workshop “kleine boekjes maken” volgen. Voor kinderen bestaat de mogelijkheid om een molentje te bouwen van Zaansch Bord, het product van de molen.In papiermolen “De Schoolmeester” wordt papier geschept uit een met turf verwarmde schepkuip en de papiermachine uit 1877 zal in werking zijn. Op verschillende plaatsen in de molen wordt uitleg gegeven over de werking van de molen. 
De gratis workshops worden georganiseerd door Annemiek van der Moezel en Sandra Benschop. Er is keuze uit een aantal verschillende kleine boekjes, welke uiteraard gemaakt worden met een omslag van het door de molenaar gemaakte Zaansch Bord. Het materiaal voor de boekjes welke tijdens de workshops gemaakt worden, is gratis. Ter plekke kunt u beschrijvingen en materiaal kopen om thuis meer boekjes te gaan maken.