BoekKunstBeurs Leiden 5 en 6 nov. 2016

fb-bkb2016Ook dit jaar organiseren we weer samen met Drukwerk in de Marge de Boekkunstbeurs in de Pieterskerk te Leiden. Boekbinders, kalligrafen en margedrukkers. Hier het laatste nieuws en alle praktische informatie.

laatste nieuws – standhouders
Volg het laatste beursnieuws via de webpagina www.facebook.com/Boekkunstbeurs (geen eigen Facebook account nodig!). Hier staan de laatste aanbiedingen en bijzonderheden.

beursuitgave – Wouter Klootwijk
In 2011 kwam er voor het eerst een speciale ‘beursuitgave’ uit, een kort verhaal speciaal geschreven en gedrukt voor de Boekkunstbeurs. Inmiddels is het een traditie waar zowel bibliofielen als boekbinders naar uitkijken. De beursuitgave 2016 -Het houten woord-  is geschreven door Wouter Klootwijk.
U vindt de beursuitgave in ongebonden vorm in de tas die u in ruil voor uw kaartje bij de ingangscontrole krijgt. U zoekt daarbij zelf een omslag bij de infostand links naast de ingang. Onder deskundige leiding kunt u omslag en uitgave tot een boek binden bij de workshop op het koor, of doe het thuis met de bijgeleverde werkbeschrijving.

standhouders
Laat u inspireren bij de diverse stands door opvallende, originele of gewoon mooie bindingen Er is weer een uitgebreid aanbod van materialen, gereedschappen, bijzonder drukwerk daarnaast standhouders vindt u bij een aantal stands informatie over cursussen, workshops en opleidingen.
Enkele vaste standhouders hebben een ander plekje gekregen. Zo vindt u Lidy Schoonens Boeken op stand 80 en KBH Damen/Papier Royaal op stand 97. Daar is ook een demonstratie marmeren door de Portugese Lucine Favero. Zij werkt samen met Antonio Celemin in de stand ernaast.
Nieuw zijn Ursula Schmidt (stand 12, zij maakt hydroprints op Butaanpapier), Andrea Holemans (stand 13 met prachtig handgeschept papier), Mariette Pateer (stand 94, dozen, boeken en sierpapier), Hanga Land (stand 125, grafiek en prenten, Japans papier en demonstraties papiermerken en Mokuhanga) en uit Hongarije Nasztor Papermanufactury (stand 88, handgeschept papier en boekbinderij). We zijn ook blij het Grafisch Atelier/Art & Design College (GLU) op stand 86 terug te zien met een doorstart van de opleidingen boekbinden en boekrestauratie.De docenten Hans Pieterse, Judith van Daal en Karin Cox tonen werk van studenten en zijn aanwezig voor vragen. Kijk vooral ook even bij stand kan ook bij de stand 127 van boekbindcollectief 14 x 14 die hun nieuwe project ‘Go-Transfer’ tonen.
Natuurlijk is ook de Stichting Handboekbinden aanwezig voor al uw vragen, opmerkingen, enz. Een deel van onze stand ingericht met een presentatie van een kleine greep uit de inzendingen van het project ‘Grensland’ Alle inzendingen zijn te bewonderen tijdens de tentoonstelling ‘Grensland in het Noord-Hollands Archief, Haarlem van 18 november 2016 tot 6 januari 2017.

demonstraties en workshops
In de hele kerk zijn demonstraties en workshops: druktechnieken, marmeren, kalligrafie, papier scheppen en boekbinden. Of geniet van poëzie op stand 69 waar Tita Zaadnoordijk liefdesgedichten fluistert. U ontvangt bij de ingang het complete programma.
Vooraf al even kijken? Klik hier voor het plattegrond-deelnemerslijst-boekkunstbeurs-2016

kinderworkshop
 Bind je eigen dierenboek! Geen beurs zonder speciale workshop voor kinderen (en als er plaats is een beetje voor volwassenen). Zaterdag om 11.00 en 13.30 uur en zondag om 11.30 en 14.30 kunnen kinderen onder deskundige leiding van Thekla Ahrens een eigen boek binden. De workshop duurt ongeveer 90 minuten en kost 10,= per kind. Inschrijven kan via mail thekla.ahrens@ADM.Amsterdam of zolang er plaats is tijdens de beurs.

Kinderzwerfboek

Op stand 115 vindt u Kinderzwerfboek. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om thuis lekker te lezen. We roepen alle bezoekers op om een kinderboek mee te brengen en te doneren aan Kinderzwerfboek om het te laten zwerven zodat andere kinderen er ook plezier aan kunnen beleven. Kinderen kunnen in ruil een nieuw zwerfboek uitzoeken..

voordeel ledenpas
Vergeet niet uw Stichting Handboekbinden ledenpas mee te nemen! Diverse standhouders geven korting op vertoon van de pas. Nog geen lid/donateur? Maak dan gebruik van onze speciale beursaanbieding bij de stand Stichting Handboekbinden naast de ingang. Als u nu lid wordt voor 2017 krijgt u de ledenpas meteen mee. En daar blijft het niet bij; voor
€ 33,50 bent u zowel in 2016 als 2017 lid en krijgt u meteen de tijdschriften 2016 en een CD-rom met werkbeschrijvingen mee.

programma – plattegrond – deelnemerslijst

Bij de ingang ontvangt u een plattegrond en agenda met het complete overzicht van alle activiteiten.
Vooraf al even kijken? Hier vindt u dekplattegrond met deelnemerslijst  plattegrond-deelnemerslijst-boekkunstbeurs-2016
datum en tijd: 5 november 10.00 – 17.00 uur | 6 november 11.00 – 17.00 uur
kosten: € 6,=, leden Stichting Handboekbinden op vertoon van de ledenpas € 5,,= kinderen onder de 12 jaar gratis, studenten en houders CJP op vertoon pas € 3,=
lokatie: Pieterskerk Leiden, Pieterskerkhof 1a, Leiden
Parkeren en route: Parkeren rond de kerk is niet mogelijk. Parkeren kan o.a. bij de Haagweg (Haagweg 6) en dan met een gratis shuttlebus van en naar de kerk. Zie  Stadsparkeerplan voor meer informatie. Voor de route naar de Pieterskerk: route
Openbaar vervoer: Vanaf station Leiden CS is het 15 minuten lopen naar de Pieterskerk. Of neem een bus vanaf het station naar de Breestraat. Vanaf daar loopt u in 2 minuten via de Pieterskerk/Choorsteeg naar de Pieterskerk. Reisplanner openbaar vervoer

voorzieningen: In de kerk is catering aanwezig. Bij de beursinformatiestand naast de ingang is een pinautomaat aanwezig voor contant geld.

dsc_0014