Boekkunstbeurs Pieterskerk, Leiden

Op 11 en 12 november organiseren we weer samen met Drukwerk in de Marge de boekkunstbeurs in Leiden. Naast diverse demonstraties is er een ruime keuze uit materiaal en gereedschap voor binders, kalligrafen en papier liefhebbers.

Het jaarlijkse feest voor boekliefhebbers, boekbinders, margedrukkers en kalligrafen.
Op deze beurs een ruim aanbod aan papier, gereedschap, materialen en bijzonder drukwerk.

Beursuitgave
Iedere bezoeker ontvangt bij de ingang een speciaal voor de beurs geschreven en gedrukt verhaal. Een collectors item! Dit jaar is de beursuitgave van de hand van Max Kisman. Hij maakte een erotisch alfabet dat u zelf kunt binden. De inhoud van het boekje krijgt u in een tasje bij de ingang. Bij de beursinformatiestand zoekt u zelf een omslag uit. Vervolgens kunt u het boekje zelf binden met behulp van de bijgeleverde werkbeschrijving of met hulp tijdens de beurs bij de gratis workshop op het koor.

Programma
Eigenlijk is een dag niet genoeg om alles te zien en overal aan deel te nemen en dan ook nog uw materialen en gereedschap te kopen. Een paar bijzonderheden:
De Zweedse bindster Monica Langwe is te gast bij Cor Aerssens. Ze verkoopt daar haar bijzondere vouwbenen en signeert haar eigen boeken. Nieuw is haar Nederlandstalige boek
Boekjes maken’ Dit boek is samen met haar eerdere (Engelstalige) uitgaven te koop bij Lidy Schoonens (kraam verder).

Op het koor de Middeleeuwse boekbinderij de Eenhoorn met de workshop Middeleeuws Minimalisme. Maak een perkamenten kopert. Neem meteen op het koor een kijkje bij facsimile van een 15de Zeeuwse drukpers van Jan van Capelle en maak zelf een afdruk.

Kinderworkshop De beurs is natuurlijk niet compleet zonder de kinderworkshop van Thekla Ahrens. Zaterdag 11.00 en 13.30 uur, zondag 11.30 en 14.30 uur. De workshop kost €10,- en duurt 90 minuten. Opgeven via mail: thekla.ahrens@adm.amsterdam of zolang er plaats is tijdens de beurs. Kinderen van 6 tot 100 jaar welkom!

Het complete programma met deelnemerslijst en plattegrond: Deelnemers Boekkunstbeurs 2017

Het boekbindcollectief 14 x 14 presenteert het nieuwe project ‘Color Coded’. Ze komen ook met een uitdaging: Maak een kaart of éét-katernboekje in het formaat 14 x 14 en met het thema ‘kleur’. Lever het tijdens de beurs persoonlijk af bij de stand van 14 x 14 op de kooromgang. In ruil ontvang je (zolang de voorraad strekt) een catalogus en kaartenset van een van hun eerdere projecten. Uit alle inzendingen kiest het collectief later een winnaar. Vergeet niet naam en email te vermelden.

Praktische info
Lokatie: Pieterskerk Leiden | Kloksteeg 16 | 2311 SL Leiden
Kosten: 6,= Kinderen tot 12 jaar gratis, studenten en CJP 3,=
Tijden: zaterdag 11 november 10.00 – 17.00 uur | zondag 12 november 11.00 – 17.00 uur
Parkeren: Parkeren rond de kerk is anders dan laden en lossen niet toegestaan. Parkeren kan op de parkeerplaats Haagweg. Van daar rijdt een gratis shuttlebusje tot vlak bij de kerk. Info over parkeren Haagweg vindt u hier.
Openbaar vervoer: Pieterskerk is ± 15 minuten lopen vanaf station Leiden. Er gaan ook diverse bussen vanaf het station Leiden tot op 3 minuten lopen vanaf de kerk. Voor uw complete reis: www.9292.nl Vul als uw bestemming Pieterskerk Leiden in.
Overig: U kunt contant geld pinnen bij de stand van de Stichting Handboekbinden naast de ingang. Catering is aanwezig voor een lekker kopje koffie bij aankomst en een uitstekende lunch met voor ieder iets wils.
De complete lijst van deelnemers en de plattegrond. Klik op de link: Deelnemers Boekkunstbeurs 2017