Xtra small Miniatuurboekjes in Museum Meermanno

Boekje uit de internationale wedstrijd voor het binden van miniatuurboekjes.
Meermanno 2017

In de kleine, maar fijne tentoonstelling ‘Xtra small. Miniatuurboekjes in Museum Meermanno’ laat het museum meer dan 500 miniatuurboekjes zien.
Centraal staan de maar liefst 155 inzendingen voor de internationale miniatuur boekeindwedstrijd die de Stichting Handboekbinden samen met Uitgeverij de Buitenkant en Museum Meermanno eind 2016 uitschreef. Daarnaast is er ook nog een echte miniatuurbibliotheek.
Op 1 oktober vond de feestelijke prijsuitreiking in bijzijn van Geert Mak, de auteur van het wedstrijdboekje, en Max Kisman, de illustrator plaats. In het tijdschrift ‘Handboekbinden’ nr. 3 van 2017 een overzicht van de drie prijswinnaars en twee eervolle vermeldingen.

Catalogus
Bij deze tentoonstelling verschijnt een gelijknamige Engelstalige catalogus waarin onder andere alle inzendingen voor de wedstrijd in kleur zijn afgebeeld. Het boekje is uitgegeven door  Uitgeverij de Buitenkant (isbn: 978 94 90913 78 6). Het boekje kost € 12,50 en is te koop in Museum Meermanno of kan besteld worden via Uitgeverij de Buitenkant (www.uitgeverijdebuitenkant.nl) en natuurlijk tijdens de Boekkunstbeurs bij de Stichting Handboekbinden.

Geluk zit in een klein boekje | woensdag 11, 18 en 25 oktober
Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis kunt u op woensdag 4, 11, 18 en 25 oktober om 14.00 uur een kijkje nemen in de miniatuurbibliotheek.  Kosten 4,50 plus toegang museum.  Bij deze ontvangst kunnen maximaal 15 mensen aanwezig zijn. Meldt u zich dus snel aan via aanmelden@meermanno.nl

Kinderworkshop miniatuur boekbinden door Thekla Ahrens | donderdag 19 oktober 11.00 – 13.00 en van 14.00 – 16.00 uur
Bij de workshop miniatuur boekbinden voor kinderen gaat boekbinder Thekla Ahrens met kinderen aan de slag om zelf een mini-boekje te maken. Kosten 5,- per kind. Reserveren via reserveringen@meermanno.nl (tijdstip vermelden!)

Museumnacht Den Haag | zaterdag 21 oktober
Ga mee met Karin Cox met een minitour door de tentoonstelling ‘Xtra small’ en duik in de wereld van de miniatuurboekjes. En als wij zeggen mini, bedoelen we ook echt mini! Deze boekjes zijn in de hoogte, breedte en dikte maximaal 3 inch (76,2 mm).

Workshop miniatuur boekbinden voor volwassenen | zaterdag 25 november
Ga zelf aan de slag onder leiding van Melinda Koopman en Rosalie Bijl en ervaar wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mini-boekje.

De mini-BOEK-fabriek in Museum Meermanno | woensdag 3 januari 2018
In de mini-BOEK-fabriek door Boek tot broek (Carla Scheepe) maak je in een korte tijd je eigen boek..

Museum Meermanno | Huis van het Boek
Prinsessengracht 30 | 2514 AP Den Haag