Deventer boekenmarkt

5 augustus 2018 vindt in de boeken- en Hanzestad Deventer de 30e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. Ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie.

Naast de markt is er een uitgebreid randprogramma met muziek, kunst en exposities. Zie meer hierover op de site van de Deventer Boekenmarkt.

Tevens willen we u wijzen op een foto expositie van het werkproces van boekrestaurator Henk Francino gemaakt door Pieter Leeflang. Deze expositie is te zien in Atelier Komma, Achter de muren Vispoort 46, het straatje vlak bij de Handboekbinden-kraam op de boekenmarkt. Zie voorinformatie over deze expositie ook onze rubriek Tentoonstellingen.