Open dag (donateursdag) Stichting Handboekbinden – 22 september

De jaarlijkse open dag is dit keer zaterdag 22 september in Den Bosch. De dag zal in het teken staan van ‘vergulden’ en krijgt natuurlijk een extra feestelijk tintje vanwege het 10-jarig bestaan van de Stichting Handboekbinden.

De open dag is voor iedereen die geïnteresseerd is in de activiteiten van de Stichting Handboekbinden, dus ook niet donateurs zijn welkom!

Programma
Natuurlijk zijn er de vaste onderdelen: De Uitmarkt waar cursusgevers hun aanbod voor 2018-2019 tonen en de Marktplaats waar u uw overbodige spulletjes kwijt kunt. Klik hier voor de spelregels:  Marktplaats
De workshop wordt dit jaar geheel verzorgd door Tine Noreille. Tine toont u haar speciale manier van meten, vouwen, snijden en rillen die u in staat stelt zonder speciale apparatuur altijd heel nauwkeurig en netjes te werken. U past de techniek zelf toe tijdens het maken van een klein boekje.

2018 is het jaar van het (pers) vergulden. Natuurlijk zijn er deze dag demonstraties persvergulden door Klaas Toet, Wiek Akkermans en Jan Bosch. Ook laten ze zien hoe u van uw eigen titelpelsje of pregnant een verguldpersje kan maken. De benodigde materialen zijn ter plekke te koop.
Heeft u vragen over uw eigen persje of werk? Dit is uw kans. Vergeet niet eventueel foto’s mee te nemen dit praat wel zo gemakkelijk.
Toon van Camp demonstreert diverse verguldtechnieken. Kijk hoe een vakman dit doet!
Tanja Rakic laat zien dat vergulden ook mogelijk is met een eenvoudige verguldpen

10 jaar Stichting Handboekbinden wil ook zeggen 10 jaar bijzondere projecten. We tonen de hoogtepunten van o.a. de Bookbindchallenge, Boekbinden Out of the Box, De Bray anno nu, Grensland, Oldeberkoop en natuurlijk Xtra small de wedstrijd miniatuurboekbinder.
Een belangrijk onderdeel van de Stichting Handboekbinden is het tijdschrift. Kijk hoe het tot stand komt en hoe het van de pers rolt.

We sluiten de dag af met een plenaire bijeenkomst met een presentatie door Rens Top over de geschiedenis van het persvergulden. Aansluitend nodigen wij u graag uit voor een hapje en een drankje.

Plaats: De Gruyterfabriek | Veenmarktkade 8 | 5222AE ’s-Hertogenbosch
              Deze locatie is op loopafstand van het station (10 minuten) en beschikt over ruime gratis parkeermogelijkheid.
Tijd:  22 september 2018 | 11.00 – 16.00 uur
Catering: Bij binnenkomst krijgt u van ons een kopje koffie of thee. De Gruyterfabriek beschikt over een brasserie waar u voor de vriendelijke prijs van € 7,= een lekkere lunch kunt nuttigen.

Route: Per auto volg de borden Brabanthallen (de Gruyterfabriek ligt achter de Brabanthallen)
Er kan kosteloos geparkeerd worden op het eigen parkeerterrein.

Per trein:
Verlaat het station aan de achterzijde richting Paleiskwartier en Brabanthallen (die bestemming is aangegeven op borden op het station die de richting van de perrons wijzen).
Ga de (rol)trap af.
Beneden aan die trap je omdraaien en tussen de trap en de fietsenstalling door naar de stoep lopen (10 meter).
Dan linksaf over de stoep (dus niet oversteken) de weg vervolgen over de Parallelweg.
Even verderop is er een splitsing (voor je zie je dan Avans Hogeschool); volg vanaf daar de weg (Paardkerkhofsweg) links van die school die schuin naar links loopt.
Aan het eind van de Paardkerkhofsweg de Oude Vlijmenseweg oversteken. Je ziet nu de Brabanthallen schuin voor je liggen.
Loop via het parkeerterrein naar de linkerkant van de hallen (gezien vanuit de looprichting, dus niet aan de kant waar gebouw 1931 staat)
Loop langs die hallen naar de achterkant van het gebouw; je ziet nu recht voor je het gebouw De Gruyterfabriek.