Een nieuwe website!

Na een periode van hard werken heeft de Stichting Handboekbinden nu een nieuwe website. Deels vertrouwd maar ook met een aantal nieuwe zaken zoals intergratie van onze Facebookpagina en YouTube.

Facebook en YouTube

Op de homepagina vindt u voortaan rechts bovenaan het laatste Facebook bericht. Door te klikken op dit bericht gaat u naar onze facebook pagina. Links onder de navigatiekolom het YouTube symbooltje. Dit linkt naar ons eigen YouTube kanaal met op dit moment beelden van de demonstratie perkament bewerken vanJudith van Daal tijdens het symposium ‘Perkament (en) Boekbanden’. Binnenkort meer.

Foto’s Een groot aantal van de foto’s openen groot in een apart scherm als u er op klikt met uw muis. Gewoon proberen dus.

Agenda

De pagina’s ‘De Stichting’, ‘Contact” en ‘Onze activiteiten’ en ‘Links’ zijn min of meer gelijk gebleven. Maar wat ‘Agenda’ was heeft een heel nieuwe vorm gekregen. Tentoonstellingen heeft nu een geheel eigen pagina. Cursussen & workshops staan in een kalender. Als u met uw muis over de kalender gaat krijgt u meer informatie over de betreffende cursus of workshop. Klikt u dan op die informatie dan opent zich een nieuwe webpagina van de cursus-gever.

Vraag en aanbod

Op de oude website was de rubriek ‘vraag en aanbod’ een groot succes. Ook nu kunt u nog steeds gratis (voor niet commercieel gebruik) uw boekbindspullen aanbieden en uw vraag stellen. Maar om dit keer spam te voorkomen is de opzet iets anders geworden. Bovenin ieder scherm vindt u ‘vraag en aanbod’ dit linkt naar een formulier waarop u uw vraag/aanbod kunt beschrijven. De redactie plaatst uw bericht dan zo snel mogelijk op de website.

Archief artikelen Op dit moment maken we serieus werk van het inventariseren en digitaliseren van de tijdschriften verschenen onder auspiciën van de Nederlandse Handboekbinders en Boekbandontwerpersgroep (Boek en Band), Vereniging vrienden van het handgebonden boek (VNH nieuwsblad), Vereniging Boekbehoud (Boekbehoud) en de Nederlandse handboekbinders Liga (Vouwbeen), als wel als ons eigen tijdschrift ‘handboekbinden | ambacht | kunst | techniek’. Binnenkort vindt u hier een overzicht van (in eerste instantie een deel van) de beschikbare artikelen en kunt u deze tijdschriften in digitale vorm bestellen. Mocht u over goede mogelijkheden beschikken om materiaal te scannen dan houden we ons van harte aanbevolen voor uw hulp.

Bugs Hoewel we ons best gedaan hebben om de website zo goed mogelijk te testen en alle (oeps!) foutjes er uit te halen kan het natuurlijk altijd dat iets niet is zoals het moet zijn. Pas online en met diverse browsers komen we er echt achter of alles goed werkt en we niets over het hoofd gezien hebben. Geeft u bugs of inhoudelijke fouten a.u.b. aan ons door dan kunnen we zo snel mogelijk proberen ze te verhelpen.