Donateurdag 2013

Zet 1 juni alvast in uw agenda; na het enorme succes van de donateurdag 2012 zijn we blij ook in 2013 weer een bijzonder ontmoetingspunt voor boekbinders te kunnen organiseren.

Dit jaar hebben we Benjamin Elbel bereid gevonden een lezing/demonstratie te verzorgen.  Benjamin Elbel is een Franse binder die woont en werkt in Londen en daarnaast geeft hij in heel Europa workshops. Hij zal tijdens de donateursdag zijn eigen binding ‘de Shrigley’ presenteren. De Shrigley is een ingenieuze binding die speciaal ontworpen is om zonder plastic hoesjes, fotohoeken of lijm foto’s en documenten te presenten.  Bezoek zijn website om alvast kennis te maken met zijn bijzondere bindingen: http://www.behance.net/boundbyben

Net als vorig jaar bestaat het tweede deel van de donateurdag uit een ‘uitmarkt” voor boekbinders en andere geïnteresseerden. Bekijk wat er deze zomer allemaal te doen is aan cursussen en workshops. Daarnaast zullen de deelnemers aan het ‘Boekbinden, Out of the Box’ de resultaten van dit project presenteren. Als de voorlaatste bijeenkomst van de groep in ‘De Monsterkamer’ een voorbode van die resultaten was, dan belooft het iets bijzonders te worden!

1 juni 2013 | 12.00 – 15.30 uur | Grafisch Lyceum Utrecht , Vondellaan 178, 3521 GH Utrecht | lezing/demonstratie Benjamin Elbel 14.00 – 15.00 uur | toegang gratis wel graag opgeven i.v.m. aantal deelnemers door middel van een mail aan activiteiten@stichting-handboekbinden.nl o.v.v. ‘donateurdag’.

 

Workshop op zondag
Aansluitend op de Shrigley demonstratie van zaterdag organiseert Boekbinderij Wilgenkamp in samenwerking met de SHB op zondag 2 juni de workshop ‘Pocket Album’ onder leiding van Benjamin Elbel. Tijdens deze workshop kunt u zelf aan de slag met weer een andere bijzondere manier voor het opbergen van foto’s of andere documenten. Kijk ook in ‘Agenda’ voor meer informatie.
2 juni 2013 | 10.00 – 15.30 uur | workshop o.l.v. Benjamin Elbel | Kosten 105,- inclusief materiaal en lunch | opgeven via Boekbinderij Wilgenkamp | zie ‘Agenda’ voor meer informatie