Open donateursdag 27 mei | Amersfoort

Ook in 2017 organiseert de Stichting Handboekbinden een open dag voor leden/donateurs en andere belangstellenden. Lees verder »

Independent Bookstore Day

Op 29 april 2017 wordt de eerste Independent Bookstore Day georganiseerd. Er doen zo’n 140 boekhandels mee maar het draait om iedere individuele, onafhankelijke boekhandel. Lees verder »

Nationale molendag 2017

3Op Zaterdag 13 mei zijn veel molens in de Zaanstreek opengesteld voor publiek. Ook papiermolen “De Schoolmeester” zal in vol bedrijf zijn. Tevens kunt u in de molen een gratis workshop “kleine boekjes maken” volgen. Lees verder »

Jubileumboek in losse katernen

De Genkse Vereniging van Boekbinders & viert in 2018 haar vijftienjarig bestaan. De vereniging wil dit heuglijke feit gedenken en vieren, hoe kan het ook anders, met de uitgave van een boek in losse katernen. De lustrumcommissie heeft besloten een “ABCDarium Boekbinden” samen te stellen. In dit ABCDarium worden een aantal begrippen van het boekbinden beschreven. Lees verder »

Unieke reis naar Parijs

de Boekenmarkt/Boektotaal organiseert eind september weer een unieke 4-daagse busreis met o.a. een bezoek aan de 14de Biennales Mondiales de la Reliure d’Art in Saint Rémy en de tuinen van Monet in Giverny. Lees verder »