Het Boek der Boeken
Historisch Museum de Bevelanden, Goes
t/m 30 april 2017 | Deze expositie vertelt de ontwikkeling van de Bijbel aan de hand van talrijke exclusieve drukwerken. Speciale aandacht krijgen bijzondere boekbanden, sierlijke teksten, oude psamberijmingen en fraaie illustraties. Klik hier voor meer informatie over deze expositie.

“SCHAKELS”
Sint-Catharinakerk in het Begijnhof Diest, België
t/m 7 mei 2017 | Handboekbinderij Camps presenteert 4 boekbanden “Style à la Dentelle” en 8 moderne boekbanden met een “Schakel” decor. Open van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

ShakespeareNL
Bijzondere Collecties, Amsterdam
t/m 7 mei 2017 | In deze tentoonstelling is te zien hoe ver de invloed van Shakespeare in Nederland reikt. Er is veel materiaal uit de theatercollectie van de Bijzondere Collecties te zien, zoals maquettes, kostuums van Rien Bekkers, affiches en boeken. Ook zijn er bruiklenen te zien van onder meer Atlas van Stolk, Archief Erfgoedcentrum Rozet Arnhem en het Nationale Toneel. Bovendien zijn er monologen te beluisteren, ingesproken door Gijs Scholten van Aschat, over de hartstochten die de karakters in Shakespeares stukken beheersen en die de bezoeker door de tentoonstelling voeren.

Conn3ct. Impact van drukpers en sociale media
Museum Meermanno, Den Haag
t/m 20 mei 2017 | Conn3ct laat bezoekers spelenderwijs ontdekken wat Erasmus en Twitteraars met elkaar gemeen hebben. Er liggen 67 vroeg-zestiende-eeuwse boeken en er zijn interactieve installaties die samen in negen thema’s de overeenkomsten tussen de beide media laten zien. Klik hier om naar de site over deze interactieve tentoonstelling te gaan.

Pop-up boeken
Koninklijke bibliotheek van België, Brussel
t/m midden juni 2017 | Maak kennis met een bijzondere vorm van het boek: het pop-up-boek! Pop-up-boeken voegen door een slim samenspel van techniek, grafiek en vertelkunst letterlijk een extra dimensie toe aan de leeservaring. Hoewel vooral bekend als kinderboeken, bieden ze leesplezier voor iedereen. Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

A Passion For TASCHEN
Museum aan het Vrijthof, Maastricht
t/m 27 augustus 2017 | Tijdens deze tentoonstelling staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief, krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de mondiale uitgeverij als van de samenwerkingen met toonaangevende fotografen. Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

De Schatkamer 
Athenaeumbibliotheek, Deventer
Permanent | Bezoek De Schatkamer van Deventer Boekenstad met een vaste expositie over de geschiedenis van Deventer als boekenstad en wisselende thema-exposities met prachtige handschriften en boeken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek. De Schatkamer is gratis te bezichtigen in de hal van de Athenaeumbibliotheek.

Expositie Topstukken
Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
Permanent | Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen hun hart ophalen in de Expositie Topstukken. Uit de meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar nieuwe topstukken die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. U ziet bijvoorbeeld romans, dichtbundels, atlassen, modebladen, jeugdtijdschriften, sierpapier, boekbanden en brieven. Op de site van de KB kunt u digitaal kennismaken met het Topstuk van de week. De expositie is zes dagen per week gratis te bezichtigen in de aula van de Koninklijke Bibliotheek, 50 meter van Den Haag Centraal Station.